خامه

خامه :

خامه یا سرشیر یکی از فرآورده‌های لبنی است که از چربی شیر که در لایه‌های بالای شیر پیش از هموژنیزه کردن تشکیل شده گرفته می‌شود. در شیر هموژنیزه نشده نیز لایه سبک چربی به مرور زمان در بالای شیر تشکیل می‌شود. در گذشته تهیه این فراورده نیازمند ساکن نگهداشتن شیر بود تا ذرات چربی بر روی سطح شیر تجمع یابند و جمع کردن آنها روش ساخت سرشیر بود ولی امروزه با استفاده از روش سانتریفوژ و بوسیله دستگاه سپراتور چربی از سایر اجزاء شیر تفکیک می‌شود. خامه را می‌توان به صورت پودر برای حمل و نقل به نقاط دور دست فرستاد. 
خواص :
 
خامه یا سرشیر یکی از فرآورده‌های لبنی است که از چربی شیر که در لایه‌های بالای شیر پیش از هموژنیزه کردن تشکیل شده گرفته می‌شود. در شیر هموژنیزه نشده نیز لایه سبک چربی به مرور زمان در بالای شیر تشکیل می‌شود. در گذشته تهیه این فراورده نیازمند ساکن نگهداشتن شیر بود تا ذرات چربی بر روی سطح شیر تجمع یابند و جمع کردن آنها روش ساخت سرشیر بود ولی امروزه با استفاده از روش سانتریفوژ و بوسیله دستگاه سپراتور چربی از سایر اجزاء شیر تفکیک می‌شود. خامه را می‌توان به صورت پودر برای حمل و نقل به نقاط دور دست فرستاد. خامه یكی از فرآورده‌های لبنی البته از نوع چرب است كه مسلما كالری فراوانی با خوردن آن به بدن می‌رسد. جالب است بدانید كه هر قاشق مرباخوری خامه دارای 45 كیلوكالری انرژی بوده بنابراین اگر باید رژیمی ‌محدود از كالری داشته باشید بهتر است كه از خوردن این ماده‌غذایی صرف‌نظر كنید. اما برعكس، برای بچه‌های كم‌وزن و كسانی كه به هر دلیلی نیاز به كالری بیشتری دارند خوردن چند قاشق خامه عادت غذایی مناسبی تلقی می‌شود. یادتان باشد كه چربی موجود در خامه از نوع اشباع و دارای كلسترول است بنابراین كسانی كه به بیماری قلبی یا چربی خون بالا دچارند بهتر است از خوردن آن صرف‌نظر كنند. هرغذا با توجه به خواص عمده و مواد مغذی موجود در آن وارد یک گروه می‌شود. مثلا انواع گوشت در گروه گوشت ها قرار می‌گیرند چون خواص مشترک آنها این است که پروتئین دارند و منبع اصلی پروتئین هستند. حبوبات و تخم مرغ هم در این گروه جای می گیرند . این بدین معنا نیست که مواد این گروه غیر از پروتئین خواص دیگری ندارند . فرآورده های لبنی که منبع اصلی کلسیم هستند در گروه شیرو لبنیات قرار می‌گیرند. قرار گرفتن در این گروه مربوط به وجود کلسیم و منبع کلسیم بودن آنها است بنابراین اگر محصولی از خانواده لبنیات ،بیش از اینکه کلسیم داشته باشد چربی داشته باشد نمی تواند در این گروه جا بگیرد چون همانطور که گفته شد هدف آموزش صحیح تغذیه است. در کنار هر گروه غذایی میزان سروینگ یا میزانی که در روز باید خورده شود نوشته ‌می‌شود. برای گروه شیر ولبنیات روزانه 2 تا 3 سروینگ یا واحد توصیه می‌شود. هر واحد از این گروه برابر است با یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست یا 45 گرم پنیر یعنی مقداری که برای استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها و رشد و سلامت پوست لازم است .متخصصین تغذیه معمولا مصرف کم چرب آنها را توصیه می كنند. خامه ، سرشیر و یا کره که از این خانواده هستند منبع کلسیم نیستند و چربی بالایی دارند و می‌دانیم که هر گر م چربی 9 کیلو کالری ایجاد می‌کند و به همین دلیل فرآورده های چرب خانواده لبنیات به گروه چر‌بی‌ها که در بالای هرم غذایی است می‌روند جایی که مواد غذایی چرب و شیرین جا می‌گیرند و مصرف کم آنها توصیه می‌شود خامه مزیتی بر‌ سایر لبنیات ندارد. بنابراین در افرادی که می ‌خواهند همچنان سلامت خود را حفظ کنند قطعا بهتر است مصرف نشود. چون در ازای همان مواد مغذی، انرژی زیادی را دریافت خواهند کرد. خامه با توجه به محتوای چربی‌اش، انواع مختلفی دارد: خامه کم چرب که 12 درصد چربی دارد. خامه زده شده و سفت شده که 30 درصد از آن را چربی تشکیل می‌ دهد. خامه سنگین که 36 درصد چربی دارد. خامه‌های پر‌چرب که در اغلب فروشگاه‌ها به فروش می ‌رسند نیز 40 درصد چربی دارند و در تهیه انواع غذا و دسرها از این نوع استفاده می‌ شود. مواد غذایی موجود در خامه، همانند شیر است. در خامه با افزایش درجه جدا سازی، مقدار ویتامین‌ های محلول در آب كاهش یافته ولی ویتامین ‌های محلول در چربی افزایش پیدا می ‌كند. مثلاً غلظت ویتامین A در خامه با 10 درصد چربی، 2 تا 3 برابر بیشتر از شیر كامل است و در خامه با 40 درصد چربی 8 تا 12 برابر بیشتر است. از دست دادن ویتامین C و اسید فولیك نیز در خامه قابل توجه است. در طول استریلیزاسیون نیز از دست دادن قابل توجه ویتامین ب12 اتفاق می ‌افتد.
 

نظرسنجی

نحوه آشنایی با وب سایت؟

آشتک -بازرگانی آبادشهرتدبیر

«اطلاعیه پذیرش همکار(نماینده)»

شرکت آشتک " آباد شهر تدبیر " از شركت هاي فعال در زمينه تجارت و بازرگانی و همچنین صادرات و واردات کالاها به شرح مندرج در سایت خصوصاً نفت و فرآورده های نفتی ، پتروشیمی،میوه،سبزیجات ، خشکبارو سایر محصولات غذایی میباشد.علاقمندان به همکاری با شرکت آباد شهر تدبیر ( آشتک ) میتوانند در خصوص نمایندگی شرکت ؛جهت ارائه پیشنهاد و تکمیل اطلاعات فردی خود به صفحه اصلی شرکت ویالینک ثبت نام به آدرسwww.ashtec.ir/Engineering/registerمراجعه و ثبت نام نمایند.در حال حاضر بنابه دلائل شرائط کاذب بازار و اقتصاد، فقط از امکانات کارت الکترونیکی بازرگانی با همکاران بهرا برداری می شود.

لینک سایت اصلی : ashtec.ir

@ تمام حقوق این سایت متعلق به دپارتمان تجاری شرکت آباد شهر تدبیر «آشتک» می باشد.