فلفل دلمه ای


 
 
فلفل دلمه ای ( Bell pepper )
 نوعی فلفل از خانواده سیب زمینیان که به رنگهای قرمز، زرد، سبز و نارنجی یافت می شود. از ویژگیهای آن این است که به تندی دیگر گونه های فلفل نیست.به همین دلیل در انگلستان و ایرلند "فلفل شیرین" نیز نامیده می شود. این گیاه بومی مکزیک، آمریکای مرکزی و شمال آمریکای جنوبی است. دانه ی این گیاه در سال 1493 به اسپانیا حمل شد و از آنجا به سراسر اروپا، آسیا و آفریقا گسترش یافت.
امروزه چین و پس از آن مکزیک و اندونزی بزرگترین تولیدکننده ی فلفل در جهان هستند.
نام گمراه کننده ی فلفل به اشتباه توسط کریستف کلمب هنگام برگشت به اروپا به این گیاه داده شد. چرا که در آن زمان به هر ادویه ای که طعم تندی داشت فلفل اطلاق می شد.
مواد موجود در 100 گرم فلفل دلمه ای
تریپتوفان
0.01 گرم
ویتامین B1
0.06 میلی گرم
ویتامین A
5244.00 واحد
ویتامین C
174.80 میلی گرم
ویتامین B6
0.23 میلی گرم
فیبر
1.84 گرم
مس
0.06 میلی گرم
ویتامین E
0.63 میلی گرم
ویتامینK
4.51میکروگرم
منگنز
0.11میلی گرم
فولات
20.24میکروگرم
پتاسیم
162.84میلی گرم
 
فصل برداشت :
موقع برداشت فلفل تند اواخر تابستان شروع می شود در صورتیکه فلفل ترشی یعنی سبز ونارس آن مد نظر باشد از اواسط تابستان می توان برداشت کرد. موقع برداشت فلفل دلمه ای نیز نسبت به اینکه سبز و یا قرمز مورد تقاضا باشد از اواسط تابستان تا اواسط پائیز بطول می انجامد.
 
خواص :
 
• فلفل دلمه ای منبعی غنی از ویتامین A و C است که هر دو آنتی اکسیدانت هایی قوی به شمار می آیند که موجب کاهش ابتلا به بیماری های قلبی می شود.
• همچنین فلفل دلمه ای، حاوی ویتامین B6 و اسید فولیک است که در رفع گرفتگی رگ ها ی بیماری قلبی و دیابتی تاثیرگذار است. فیبر موجود در فلفل دلمه ای می تواند کلسترول را که عامل دیگری برای ابتلا به حمله قلبی و سکته است، کاهش دهد.
• در 100 گرم فلفل دلمه ای قرمز یا سبز به ترتیب 140 و 120 میلی گرم ویتامین C و مقدار قابل توجهی بتاکاروتین وجود دارد.
• همچنین مقایر زیاد ویتامین C موجود در فلفل دلمه ای آن را به درمانی برای سرماخوردگی تبدیل کرده است، طوری که مصرف منظم آن در برنامه غذایی، هم شدت و هم طول مدت سرماخوردگی را کاهش می دهد. خوردن 50 گرم فلفل دلمه ای (یک سوم از یک فلفل متوسط) می تواند تمام نیاز یک فرد بزرگسال به ویتامین C را برطرف کند. البته باید بگویم که ویتامین C در اثر حرارت فورا از بین می رود، بنابراین تا جایی که ممکن است فلفل را به صورت تازه و خام میل کنید.
• مصرف مرتب فلفل دلمه ای در رژیم غذایی، شدت و طول دوران سرماخوردگی را کاهش می دهد.
• چشم ها بیش از سایر بافت های بدن از فلفل دلمه ای (مخصوصا نوع قرمزش) سود می برند. زیرا همان ماده ی موجود در هویج که به تقویت چشم ها کمک می کند، به مقدار زیادی در فلفل دلمه ای قرمز نیز وجود دارد. این ماده "بتاکاروتن" نام دارد. بتاکاروتن ، پیش ساز ویتامین A در بدن می باشد. مصرف منظم ویتامین A تا حد زیادی از بروز شب کوری و آب مروارید نیز پیشگیری می کند. به غیر از ویتامین A دو ماده دیگر نیز در کاهش احتمال بروز آب مروارید چشم نقش دارند که خوشبختانه هر دو به مقدار زیادی در فلفل دلمه ای یافت می شوند. این دو ماده عبارت اند از: لوتئین و گزانتین.
• متخصصان ریه طی سال ها تحقیق متوجه شدند که احتمال ابتلا به سرطان ریه در سیگاری ها بیشتر است و مصرف منظم ویتامین A می تواند سهم زیادی در پیشگیری از این سرطان کشنده و دردناک داشته باشد. پس اگر موفق به ترک سیگار نشده اید، فلفل را از یاد نبرید.
• خوردن ۲۰ گرم فلفل، درست ۳۰ دقیقه قبل از خوردن یک عدد آسپیرین، از اثرات مخرب این دارو بر بافت معده و دوازدهه، در اثر مصرف طولانی مدت آن جلوگیری می کند.
• افرادی که طولانی مدت الکل مصرف می کرده اند، اگر عادت به خوردن فلفل نیز داشته اند، بافت معده شان کمترین آسیب را دیده است. در حالی که بسیاری از مردم به غلط تصور می کنند، فلفل می تواند ناراحتی های معده را تشدید کند.
• فلفل داروی ضد سرطان است. از فلفل می توان در درمان سرطان و حتی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری استفاده کرد. تحقیقات نشان داده اند کپساسین موجود در فلفل، به عنوان یک ترکیب ضد سمی عمل کرده و مانع از فعالیت ترکیبات سرطان زا در بدن می شود و از تشکیل تومورهای بدخیم در بدن جلوگیری می کنند.
• این سبزی دارای خواص ضدعفونی کنندگی نیز هست. کپساسین موجود در فلفل، به خصوص در فلفل معمولی، ترکیب شیمیایی دارد که موجب تحریک سیستم ایمنی شده و به این سیستم در حمله به عوامل عفونی کمک می کند. به علاوه، این ترکیبات موجب تحریک معده برای ترشح اسید می شود، بنابراین افرادی که در برنامهٔ غذایی شان به طور مرتب از این سبزی استفاده می کنند، کمتر به بیماری های عفونی مبتلا می شوند. در بعضی موارد استفاده از مشتقات این سبزی بر روی پوست می تواند سبب عوارض و حساسیتهایی شود از این رو به افراد توصیه می شود که در مصرف اینگونه مشتقات بر روی پوست دقت بیشتری اعمال کنند.
• کرم یا پودر فلفل به عنوان نوعی مسکن می تواند در تسکین درد دندان، زونا، آرتریت، پسوریازیس و سایر انواع دردهای مزمن مفید باشد، هرچند ممکن است مصرف این ماده سبب سوزش یا خارش نسبی شود، اما این عارضه به زودی از بین می رود.
• حفظ سلامت پوست و چشم ها؛ خوردن فلفل دلمه ای به شفافیت و پاکسازی پوست و پیشگیری از بثورات و لکه های پوستی کمک می کند. هم چنین این سبزی منبع مهمی از ویتامین A است که برای سلامت چشم ها مفید بوده و از بروز بیماریهای چشمی پیشگیری می کند.


• پیشگیری از سرطان؛ فلفل دلمه ای حاوی ترکیباتی موسوم به کاپسایسین است که از فعالیت مواد سرطان زا جلوگیری می کند و مانع از چسبیدن آنها به مولکول وراثتی دی ان آ می شود.


• تسکین دهنده درد؛ کاپسایسین هم چنین مانع از انتقال درد از پوست به نخاع شده و از بروز احساس درد جلوگیری می کند. هم چنین به درمان بیماریهای مرتبط با درد کمک می کند.


• سوزاندن کالری؛ مصرف فلفل دلمه ای سرعت سوخت و ساز را در بدن بالا می برد و به درمان بیماری های مرتبط با درد کمک می کند. به این ترتیب فلفل دلمه ای امکان افزایش وزن ناشی از مصرف رژیم غذایی پرچرب را کاهش می دهد.
• این سبزی برای کمک به هضم غذا مفید است و به عنوان یک محرک قلب و عروق، فشار خون را تنظیم می کند و همچنین در کاهش کلسترول بد و چربی تری گلیسیرید در بدن نقش قابل ملاحظه ای دارد.
• محافظت از موها؛ عصاره فلفل دلمه ای یکی از بهترین محصولات برای تقویت رشد موهاست. این عصاره از ریزش مو جلوگیری می کند و تارهای مو را پرتر و ضخیم تر نگه می دارد. اما از آنجا که طبیعت فلفلی و سوزاننده دارد باید در استفاده از آن احتیاط کرد.
با توجه به خواصی که از فلفل دلمه ای گفته شد و البته صدها خاصیت دیگر، بهتر است بیشتر از آن استفاده کنید؛ برای افزودن آن به برنامه غذایی می توانید در تهیه سالاد سبزیجات یا سالاد الویه از آن کمک بگیرید یا فلفل دلمه ای را به تنهایی و به عنوان چاشنی غذا، سر سفره آورده و نوش جان کنید. البته یادتان نرود که قبل از مصرف باید تخم های آن را بیرون بیاورید.
علاوه بر این می توانید در پخت انواع پیتزا، مایه ماکارونی و سایر غذاها نیز از فلفل دلمه ای استفاده کنید یا با کمک آن، غذا را تزیین نمایید.
هنگام خرید فلفل دلمه ای به رنگ براق و شفاف آن دقت داشته باشید و فلفل دلمه ای های سفت، ترد و سالم را انتخاب کنید. بنابراین بهتر است از مصرف فلفل هایی که لک دارد یا کدر و نرم است، خودداری کنید. همچنین سعی کنید فلفل دلمه ای را بیش از ۲ هفته داخل یخچال نگه ندارید. در ضمن، خوب است بدانید فلفل دلمه ای هر چه پررنگ تر باشد، خاصیت بیشتری نیز دارد.
افرادی که دچار بیماری های پوستی، حساسیت و خارش هستند، باید در مصرف این نوع فلفل دقت کنند.
همچنین چون فلفل نفاخ است، افرادی که ناراحتی معده دارند نیز نباید بیش از حد از آن استفاده کنند.
 

نظرسنجی

نحوه آشنایی با وب سایت؟

آشتک -بازرگانی آبادشهرتدبیر

«اطلاعیه پذیرش همکار(نماینده)»

شرکت آشتک " آباد شهر تدبیر " از شركت هاي فعال در زمينه تجارت و بازرگانی و همچنین صادرات و واردات کالاها به شرح مندرج در سایت خصوصاً نفت و فرآورده های نفتی ، پتروشیمی،میوه،سبزیجات ، خشکبارو سایر محصولات غذایی میباشد.علاقمندان به همکاری با شرکت آباد شهر تدبیر ( آشتک ) میتوانند در خصوص نمایندگی شرکت ؛جهت ارائه پیشنهاد و تکمیل اطلاعات فردی خود به صفحه اصلی شرکت ویالینک ثبت نام به آدرسwww.ashtec.ir/Engineering/registerمراجعه و ثبت نام نمایند.در حال حاضر بنابه دلائل شرائط کاذب بازار و اقتصاد، فقط از امکانات کارت الکترونیکی بازرگانی با همکاران بهرا برداری می شود.

لینک سایت اصلی : ashtec.ir

@ تمام حقوق این سایت متعلق به دپارتمان تجاری شرکت آباد شهر تدبیر «آشتک» می باشد.