چغندر

چغندر ( Beetroot )
گیاهی است، دارای برگ های پهن و درشت و گلوله مانند. این سبزی به دو رنگ دیده شده: سفید و قرمز مایل به بنفش.
ریشه چغندر، پیازی است. رنگ ریشه چغندر ممکن است زرد، سرخ و سفید باشد. ریشه چغندر به صورت خام قابل استفاده و مصرف است و اغلب آن را پخته مصرف می کنند که همه به نام لبو آن را می شناسند.
ریشه کلفت چغندر، مواد غذایی و به خصوص ساکاروز (شکر) را در خود ذخیره می کند. برگ های چغندر هنگام روز در مقابل نور آفتاب، ساکاروز می سازند و شب ها آن را به ریشه ها می دهند. مقدار ساکارز در هر منطقه متفاوت است.
برای اولین بار، چغندر در مدیترانه و جنوب غربی آسیا دیده شد. چغندر به عنوان غذا از 2000 سال قبل شناخته شده بود.
رومی ها و یونانی ها از این سبزی به عنوان غذا استفاده می کردند. یونانی ها برای خنک شدن خونشان، چغندر مصرف می کردند.
فصل برداشت :
 به‌جزء در خوزستان که کشت چغندر زمستانه است، در بقيه نقاط کشور با توجه به‌تاريخ کاشت و عوامل ديگر، زمان رسيدن چغندر از اواسط مهر تا اواخر آبان است
چغندر در ایران :
رتبه اول تولید چغندر در ایران آذربایجان غربی میباشد .
خواص :
 
• چغندر در زمان های قدیم به عنوان دارو مصرف می شد. این سبزی برای قلب، خون و هضم بهتر غذا بسیار مفید می باشد.
• برای بعضی ها هضم چغندر ممکن است مشکل باشد. چغندر سرد و کنترل کننده صفرا می باشد. چغندر باعث عملکرد بهتر خون، تمیز کردن معده و روده می شود.
• چغندر، سرشار از کربوهیدرات، منبع خوب پروتئین و دارای مقدار زیاد ویتامین و عناصر معدنی و ریز مغذی ها می باشد.
• این سبزی به عنوان منبع خوب فیبر شناخته شده است. چغندر فاقد چربی و کلسترول می باشد.
• چغندر برای جوان شدن بسیار مفید است و بسیاری از انواع ضعف ها را از بین می برد و موجب تصفیه کردن خون می شود و همچنین باعث تقویت سیستم ایمنی و افزایش اکسیژن در بدن می گردد.
• نوشیدن روزانه 2 لیوان آب چغندر باعث کاهش فشار خون می شود، پس برای افرادی که از افزایش فشار خون رنج می برند، بسیار مفید می باشد. گذشته از آن، آب چغندر درمان کننده سرطان می باشد.
• تحقیقات نشان داده است که نیتریت موجود در آب چغندر وارد بزاق می شود و با بزاق خورده می شود. محیط اسیدی معده کمک می کند تا به اکسید نیتریک تبدیل شود و به خون می رود و موجب کاهش فشار خون می شود و از بیماری های قلبی جلوگیری می کند.
 
• برای سرفه، تنگی نفس، سر درد و حتی برای تقویت غریزه جنسی مصرف می شود.
• چغندر جزو سبزیجات شیرین محسوب می شود، زیرا شکر زیادی را نسبت به هویج و ذرت دارا می باشد.
• برگ چغندر برای ناراحتی های کبدی بسیار خوب است. چغندر باعث به وجود آمدن رطوبت در رود می شود و به این وسیله از یبوست جلوگیری می کند.
• آنتی اکسیدان موجود در چغندر به تقویت بافت های بدن و سلامتی پوست کمک می کند.
• چغندر به طور طبیعی دارای مقداری آهن و اسید فولیک می باشد. به علت دارا بودن این مواد، توانایی افزایش اکسیژن برای فعالیت های مختلف را دارد.
• چغندر تاریخچه قدیمی برای نیروبخشی دارد. این سبزی هم در ساخت سلول ها و هم در بهبودی بعد از بیماری نقش بسزایی دارد. چغندر یک ماده مفید برای هضم مواد غذایی می باشد.
• یکی از سبزیجاتی که برای افراد دچار "سندرم گرسنگی" بسیار مفید است، چغندر می باشد.
• چغندر جلوی ضعف، اغتشاش در خواب، رنگ پریدگی و زخم های زبانی را می گیرد.
• اگر دارای موهای خشک و زبر و یا دچار ریزش مو هستید، حتما چغندر مصرف کنید.
• چغندر، ادرار آور و آرام کننده است.
• مصرف چغندر بیماری جذام را از بین می برد.
• مصرف چغندر لکه های سفیدی که در پوست بدن موجب مرض پیسی می شود را از بین می برد.
• برای جلوگیری از اختلالات قاعدگی و برای باروری، چغندر بسیار مفید است.
• جوشانده چغندر برای درمان التهاب مثانه، یبوست، بواسیر و بیماری های پوست مصرف می شود.
• چغندر حاوی ویتامین های : A، B، C و عناصر : آهن ، کلسیم ، فسفر ، منیزیم ، منگنز ، پتاسیم ، ارسنیک ، روبیدم است و از موادی مثل آلبومین ، قندها ، چربی و هیدرات کربن تشکیل شده است.
• چغندر بعلت داشتن ارسنیک و روبیدم از بیماری جذام جلوگیری کرده و همچنین بخاطر داشتن فسفر غذای خوبی برای تقویت مغز بوده و موجب تقویت حافظه و اعصاب می شود.
• چغندر اشتها آور ، مدر ، دافع اسید اوریک ، مقوی ، ملین ، آرام بخش و تصفیه کننده خون می باشد.
• مصرف چغندر برای افرادی که به بیماریهایی مانند : سوء هاضمه ، اسهال خونی ، بواسیر ، سیاتیک ، ورم کلیه ، درد کلیه ، سکته مغزی ، التهاب مثانه ، ضعف حافظه ، ناراحتی عصبی و پوستی مبتلا می باشند می تواند مفید واقع شود.
• تخم چغندر دافع بلغم می باشد که برای مصرف باید از دمکرده آن استفاده کرد
• جهت افزایش قدرت چغندر در ایجاد اثر پاک کنندگی بیشتر در کبد ، آب چغندر را گرفته و همراه باآب هویج مصرف نمایید
• برای تسکین درد گوش توصیه شده است که آب چغندر را با روغن بادام گرم مخلوط کرده و در داخل گوش بچکانید
• چغندر حاوی مقدار زیادی عنصر پتاسیم ، فسفر ، کلسیم ، گوگرد ، ید ، آهن و مس است و همچنین عناصر بسیار کمیابی مثل روبیدیوم (RUBIDIUM) و کاسیوم (CAESIUM) در آن وجود دارد. کربوهیدرات ، کمی پروتئین و ویتامین هایی چون B1 و B2 ، نیاسین ، B6 ، B12 و C در آن موجود است.
• چغندر به دلیل دار بودن مقدار زیادی آنتی اکسیدان برای درد مفاصل و نقرس مفید است.
• شیره ی چغندر سیستم گردش خون را بهبود می بخشد و به عملکرد سیستم ایمنی کمک می کند.
• کمک به جذب آهن و تولید گلبول های قرمز خون (برای زنانی که از کم خونی رنج می برند مفید است)
• کمک به حفظ سلامت سلول ها
• کمک به حفظ سلامت کل بدن با کمک آنتی اکسیدان های موجود در آن
• کمک به جذب بهتر بسیاری از مواد مغذی
• کمک به حفظ سلامت کبد زیرا پاک کننده ی عالی صفراست.
• افزایش باروری
• خوردن چغندر پخته رعشه را معالجه می کند و بسیار آرام بخش است.
• لبو به علت دارا بودن عناصر کمیاب از بیماری جذام جلوگیری می کند. فسفر دارد ، پس برای مغز و اعصاب مفید است.
• برای استحکام استخوان ها مفید است.
• لبو با اینکه 17 درصد قند دارد، ولی خنک است و این خاصیت خنکی در برگ آن بیشتر است . از این رو آب لبو برای التهاب مثانه، رفع یبوست و بیماری های پوست مفید است.
• لبو ویتامین های A ، B و C دارد از این رو اشتها آور است و بهتر است همیشه به سالاد افراد کم وزن اضافه شود.
• این گیاه غنی از آنتی اکسیدان در صورتی که مرتب مصرف شود، خطر ابتلا به بیماری های زیادی را کاهش می دهد.
 
خواص برگ چغندر
• برگ های چغندر سرشار از مواد مغذی می باشند، اگرچه ممکن است شما از خوردن آن ها چندان لذت نبرید! چغندر و برگ های آن حاوی مقادیر زیادی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن هستند، اگرچه چغندر بیشتر به شکل پخته شده آن (لبو) مورد استفاده قرار می گیرد، اما گرفتن آب برگ های سبز چغندر نیز یکی از روش هایی است که می توان حداکثر ارزش غذایی از این سبزی را به دست آورد.
• مصرف برگ چغندر، آرام کننده است. پس برای افراد عصبی و برای جلوگیری از اضطراب بسیار مفید است.
• برگ های پهن و سبز رنگ چغندر، تقویت کننده کلیه و ملین است.
• برگ چغندر، التهاب مجاری ادرار را درمان می کند و برای پانسمان زخم و درمان تاول مصرف می شود.
• برگ چغندر منبع عالی فیبر با کالری خیلی کم و تقریباً بدون چربی است.
• برگ های چغندرسرشار از فولات و بتاکاروتن است.
• برگ های چغندر همچنین دارای بتاکاروتن بالایی هستند. بتاکاروتن نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن داشته و در کنار ویتامین C نقش اساسی در حفظ و تقویت سلامت بدن به ویژه به هنگام بروز بیماری ها و یا جراحت ها دارد
• آب برگ چغندر سبب سم زدایی و پاک سازی بدن از مواد زائد شده و در پیشگیری از سرطان مؤثر است.
• برگ چغندر حاوی کربوهیدرات می باشد. کربوهیدرات ها یکی از منابع مهم برای بدن در تأمین انرژی و سوخت می باشند. هم چنین نقش اساسی در حفظ سلامت روده ها و دستگاه گوارش دارند، البته اگر به صورت فیبر وارد بدن شوند. برگ چغندر حاوی فیبر نیز می باشد.
• برگ چغندر حاوی مقداری آهن است. آهن از جمله مواد معدنی مورد نیاز بدن می باشد که در ساخت گلبول های قرمز خون مؤثر است. آهن همچنین به تنظیم رشد سلول ها در بدن کمک می کند.
• برگ های چغندر حاوی کلسیم می باشند. کلسیم به سلامت و استحکام دندان ها و استخوان کمک می کند. از طرفی کلسیم نقش مهمی در کاهش دردهای قبل از قاعدگی مانند حالت تهوع، سردرد و عصبی شدن دارد. کمبود کلسیم در بدن می تواند سبب بالا رفتن فشار خون شود.
• برگ خام چغندر آرام بخش و خنک است و اگر پخته شود موجب نفخ نمی شود.
• برگ خام چغندر ورم طحال را بهبود می بخشد.
• خوردن آب برگ چغندر در موارد ، سردرد ، چاقی ، درد دندان ، و زخم معده اثر بسیار سودمندی می تواند داشته باشد
• مصرف برگ چغندر در رفع بیماری التهاب کبد ی نقش مفیدی داشته و خون را نیز قلیایی می کند
• جهت درد مفاصل و نقرس سودمند است چون مقدار زیادی آنتی اکسیدان دارد.
• شستشوی سر با جوشانده ی برگ چغندر شوره و چربی مو را از بین می برد و ضد شپش است.
• شستشوی موی سر با آب جوشانده برگ چغندر مانع شوره موهای سر می شود.
• ضماد برگ چغندر در رفع ورم پشت پا و موخوره اثر درمانی دارد ، همچنین ضماد آن مخلوط با عسل در رفع عارضه پوستی کهیر اثر خوبی داشته و موجب بر طرف شدن آن می شود.
• به طور موثر میزان کلسترول و تری گلیسیرید را در بدن کاهش می دهد.
• فشار خون را 3 ساعت پس از مصرف کاهش می دهد.
• از بروز سرطان ریه و پوست پیشگیری می کند.
• کبد، کیسه صفرا و کلیه را تصفیه می کند و کبد را سالم نگه می دارد.
• مصرف آب چغندر همراه با یک قاشق غذاخوری عسل هر روز ناشتا زخم معده و یرقان را درمان می کند.
• از آن جایی که غنی از فیبر است، مصرف منظم آن بواسیر و یبوست را تسکین می بخشد.
• قرار دادن دست و پای ترک خورده در آب گرم شده ی برگ چغندر موجب بر طرف شدن عارضه می شود.
• جوشانده ی برگ چغندر کلاً برای پوست و مو بسیار مفید است و ضد جوش ، ضد ورم ، ضد ریزش مو ، ضد کک و مک و سوختگی با آفتاب است.
• پزشکان یونانی برای بهبود مجروحان زخمی از برگ چغندر استفاده می کردند.
امام رضا ( ع ) فرمودند : به بیماران خود برگ چغندر بخورانید ، زیرا در برگ چغندر شفاست و ضرری در آن نیست و موجب آرامش است.
پس چه خوب است از این سبزی در غذاهایی مثل آش استفاده کنیم.
 

نظرسنجی

نحوه آشنایی با وب سایت؟

آشتک -بازرگانی آبادشهرتدبیر

«اطلاعیه پذیرش همکار(نماینده)»

شرکت آشتک " آباد شهر تدبیر " از شركت هاي فعال در زمينه تجارت و بازرگانی و همچنین صادرات و واردات کالاها به شرح مندرج در سایت خصوصاً نفت و فرآورده های نفتی ، پتروشیمی،میوه،سبزیجات ، خشکبارو سایر محصولات غذایی میباشد.علاقمندان به همکاری با شرکت آباد شهر تدبیر ( آشتک ) میتوانند در خصوص نمایندگی شرکت ؛جهت ارائه پیشنهاد و تکمیل اطلاعات فردی خود به صفحه اصلی شرکت ویالینک ثبت نام به آدرسwww.ashtec.ir/Engineering/registerمراجعه و ثبت نام نمایند.در حال حاضر بنابه دلائل شرائط کاذب بازار و اقتصاد، فقط از امکانات کارت الکترونیکی بازرگانی با همکاران بهرا برداری می شود.

لینک سایت اصلی : ashtec.ir

@ تمام حقوق این سایت متعلق به دپارتمان تجاری شرکت آباد شهر تدبیر «آشتک» می باشد.