پیاز

پیاز
پياز يكي از سبزيهاي مهم و مشهور دنيا است . اين سبزي در بيشتر نقاط دنيا كشت مي شود . پياز گياه بومي جنوب غربي آسيا و احتمالا مربوط به ناحيه اي بين فلسطين و هندوستان و يا منطقه شرق مديترانه مي باشد . بعضي ايران را موطن اصلي پياز مي دانند ،  از زمانهاي بسيار قديم پياز كشت مي شده است و مردم به خصوصيات اين سبزي پي برده اند .
 
مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم
انرژی    ۱۶۶ کیلوژول 
کربوهیدرات‌ها       ۹٫۳۴ g
قندها      ۴٫۲۴ g
فیبر       ۱٫۷ g
چربی     ۰٫۱ g
پروتئین   ۱٫۱ g
آب         ۸۹٫۱۱ g
تیامین (ویتامین B۱)            ۰٫۰۴۶ میلی‌گرم (۴٪)
ریبوفلاوین (ویتامین B۲)      ۰٫۰۲۷ میلی‌گرم (۲٪)
نیاسین (ویتامین B۳)           ۰٫۱۱۶ میلی‌گرم (۱٪)
ویتامین ب۵ (B5)  ۰٫۱۲۳ میلی‌گرم (۲٪)
ویتامین ب۶          ۰٫۱۲ میلی‌گرم (۹٪)
اسید فولیک (ویتامین B9)     ۱۹ میکروگرم (۵٪)
ویتامین C ۷٫۴ میلی‌گرم (۱۲٪)
کلسیم      ۲۳ میلی‌گرم (۲٪)
آهن        ۰٫۲۱ میلی‌گرم (۲٪)
منیزیوم   ۱۰ میلی‌گرم (۳٪)
منگنز     ۰٫۱۲۹ میلی‌گرم (۶٪)
فسفر      ۲۹ میلی‌گرم (۴٪)
پتاسیم     ۱۴۶ میلی‌گرم (۳٪)
روی      ۰٫۱۷ میلی‌گرم (۲٪)
فلورید     ۱٫۱ µg
مهمترین تولید کننده در ایران:
شهرهای جنوبی از جمله بندر عباس .
خواص :
پیاز پر از ویتامین های ث و ب است. مواد معدنی زیادی مثل فسفر، آهن، کلسیم، پتاسیم، گوگرد، ید، سیلیس و قند نیز در پیاز وجود دارد. قند پیاز، برای کسانی که بیماری قند دارند، هیچ ضرری ندارد. در سبزی تازه، موادی وجود دارد که قند خون را پایین می آورد، بنابراین داروی خوبی برای بیماران مبتلا به قند دیابت است. دانشمندان علم گیاه شناسی معتقدند که، مصرف پیاز خام برای رفع ناراحتی های حاصل از آشامیدن آب های مختلف در هنگام مسافرت و جلوگیری از ناراحتی های ناشی از هوای آلوده، مفید می باشد.
پیاز خام، برای پوست، موهای سر، کلیه ها و مثانه مفید است.
پیاز پخته، ملین نرم کننده است و برای کسانی که روده ضعیفی دارند، غذای مناسبی است. البته سرخ کردن پیاز با روغن، آن را سنگین می نماید، مگر آنکه زیاد سرخ نشود و روغن کمی مصرف گردد.
پیاز نیز مانند سیر خاصیت ضدعفونی دارد و قادر است از تجمع پلاکت ها جلوگیری کند و در تجزیه فیبرین لخته خون دخالت نماید.
آب پیاز برای دندان درد مفید است و برای تسکین درد، باید آب پیاز را روی دندان ریخت و کمی نگاه داشت، این عمل را می توان با پنبه انجام داد.
برای برطرف ساختن صدای داخل گوش نیز می توان پنبه ای را به پیاز آغشته کرد و در گوش قرار داد.
خوردن پیاز خام در روز، خستگی را برطرف می نماید و اعصاب را تسکین می بخشد.
برای معالجه ترک خوردگی دست، یک پیاز تازه را رنده کنید و آب آن را به مدت 12 دقیقه روی دست خود بمالید. اگر هر روز دو بار این کار انجام شود، ترک های دست شما بهبود خواهد یافت.
برای معالجه ورم و آماس بدن می توان 2عدد پیاز را رنده نمود و یک لیتر شیر که به جوش آمده است را داخل آن ریخت و پس از 24 ساعت که دم کشیده و سرد شد، آن را صاف نمود و هر روز سه لیوان کوچک از آن را نوشید.
برای درمان نیش زنبور و مگس می توانید یک پیاز تازه را رنده کنید و آب آن را به صورت پماد و مرهم روی محل نیش زدگی بگذارید. پس از مدتی ورم کم شده و درد تسکین پیدا می کند.
برای معالجه کورک و دمل نیز می توان از روش بالا سود جست.
پیاز دارای مخمر است که برای آسان نمودن هضم نشاسته مفید است. باید توجه داشت هضم پوست های نازکی که ورق پیاز را پوشانده خیلی دشوار است و باید هنگام مصرف آن را جدا نمود.
پیاز اشتهاآور و کاهش دهنده ناراحتی های مربوط به نفخ شکم و غیره است.
پیاز برای پیش گیری از ابتلا به تصلب شرایین هم به کار می رود. سازمان بهداشت جهانی مصرف پیاز را برای درمان نارسایی های رگ های خونی سالمندان توصیه نموده است.
پیاز به واسطه داشتن انسولین گیاهی، موجب شفای بیماری دیابت می گردد، پس برای اشخاص مبتلا به بیماری قند مضر نیست.
پیاز دارای هورمون دیاستازی است که غدد اشک و آمیزشی و گوارشی را تقویت می کند. این مواد در اثر حرارت از بین می روند. بنابراین پیاز پخته در نیروی جنسی و هاضمه تأثیری ندارد و اشک آور هم نیست.
بو کردن آب پیاز به ویژه زمان پوست گرفتن آن، برای به هوش آمدن فردی که سست یا بی هوش شده و هم چنین برای رفع تشنج، بسیار مفید است.
پیاز به علّت داشتن فسفر، کارهای فکری را آسان می کند.
برای افرادی که دچار بی خوابی هستند، مفید است و در صورت مصرف، خواب زودتر به سراغ آنها خواهد آمد.
پیاز، برای کودکان کم رشد و پیرمردان ضعیف مفید است.
برای جلوگیری از خون دماغ هم می توانید چند قطره سرکه را روی پیاز رنده شده بریزید و آب آن را در بینی بچکانید، تا از خونریزی جلوگیری نماید.
پیاز لثه ها را تقویت می کند و رنگ چهره را روشن می سازد.
پیاز سرشار از ویتامین های A و B و C می باشد و نیز دارای آهن، آهک، فسفر، پتاسیم، سدیم، گوگرد، ید، سلنیوم، سیلیس و قند است که به طور مستقیم جذب بدن می شود.
پیاز به علت داشتن گوگرد، ضد عفونت خون است. وقتی گوگرد وارد خون و ریه ها گردد با عفونت های مجاری تنفسی، مانند آسم، برونشیت و گریپ و غیره مبارزه می کند.
یک پزشک هندی به نام مِنون در پی تحقیقات دو ساله در دانشکده پزشکی، دانشگاه نیوکاسل انگلستان، اعلام نمود: پیاز خام، پخته و یا سرخ کرده، از تشکیل لخته های خون در رگ ها جلوگیری نموده و مانع از بروز سکته قلبی و مغزی می شود.
پیاز قادر است کلسترول و چربی های خون را کاهش داده و از انعقاد خون داخل رگ ها جلوگیری نماید.
پیاز قادر است خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش دهد.
خوردن پیاز همراه با غذاهای چرب، مخصوصاً در مهمانی ها یا مسافرت ها، سبب هضم چربی ها می شود.
در استعمال خارجی، پیاز پخته، تسکین دهنده سوختگی ها و بواسیر است.
مرهمی که از پیاز خام رنده شده درست می کنند اگر به پایین شکم بگذارند، خروج ادرار را آسان می سازد و اگر بر روی پیشانی گذاشته شود سردردهای شدید نیمه سر و سردردهای عصبی را آرام می کند.
تحریکی که در هنگام پوست کندن پیاز حاصل می شود، دردهای شدید نیمه سر میگرن را برطرف کرده و زکامی را که تازه شروع شده است از بین می برد.
برگ های سبز پیازچه که بیش تر هنگام بهار یافت می شود، دارای مقدار زیادی ویتامین C است.
پیاز، تقریباً تمام خواص سیر را در معالجه فشارخون، مرض قند، درمان بیماری کرمک و غیره دارد.
مصرف پیاز پخته، باعث لینت یا نرمی مزاج می شود.
استفاده از پیازی که با چربی پخته شده باشد، برای دفع اخلاط چسبنده از سینه مفید است.
مصرف پیاز پخته با چربی برای رفع یبوست و نفخ روده ها مفید است. برای این منظور پیاز را با ملایمت بپزید و در هنگام پختن به تدریج به آن کره اضافه نمایید و سپس مصرف کنید.
اگر ورقه های نازک پیاز در شیر، پخته و مصرف شود، برای درمان دردهای حاصل از قولنج روده ها و ناراحتی های شکم مفید است.
پیاز پخته، حبس البول و کم شدن ادرار را شفا می دهد و ادرار آور خوبی است.
مصرف پیاز پخته به هر شکل که باشد برای رفع ناراحتی های روحی مفید است.
مصرف پیاز پخته شده در سرکه، برای تقویت هاضمه، زردی یرقان، ورم طحال و استفراغ صفراوی مفید است.
تخم پیاز طبیعت گرم دارد و خوردن 4 تا 5 گرم آن برای تحریک نیروی جنسی موثر است.
قرار دادن پیاز پخته و گرم در محل سوختگی و یا قرار دادن آن در محل بواسیر اثر شفا بخش دارد، زیرا خون را به طرف سطح پوست انتقال داده و از تجمع خون در رگ های بواسیری می کاهد.
 
 

نظرسنجی

نحوه آشنایی با وب سایت؟

آشتک -بازرگانی آبادشهرتدبیر

«اطلاعیه پذیرش همکار(نماینده)»

شرکت آشتک " آباد شهر تدبیر " از شركت هاي فعال در زمينه تجارت و بازرگانی و همچنین صادرات و واردات کالاها به شرح مندرج در سایت خصوصاً نفت و فرآورده های نفتی ، پتروشیمی،میوه،سبزیجات ، خشکبارو سایر محصولات غذایی میباشد.علاقمندان به همکاری با شرکت آباد شهر تدبیر ( آشتک ) میتوانند در خصوص نمایندگی شرکت ؛جهت ارائه پیشنهاد و تکمیل اطلاعات فردی خود به صفحه اصلی شرکت ویالینک ثبت نام به آدرسwww.ashtec.ir/Engineering/registerمراجعه و ثبت نام نمایند.در حال حاضر بنابه دلائل شرائط کاذب بازار و اقتصاد، فقط از امکانات کارت الکترونیکی بازرگانی با همکاران بهرا برداری می شود.

لینک سایت اصلی : ashtec.ir

@ تمام حقوق این سایت متعلق به دپارتمان تجاری شرکت آباد شهر تدبیر «آشتک» می باشد.